Ogry Chaosu

Forum o modelarstwie
Awatar użytkownika
demi_morgana
Łajza z podgrodzia

Ogry Chaosu

Post autor: demi_morgana »

Elo.

Żeby rozruszać forum wrzucam swój pierwszy spam 8-)
Dawno temu w ramach jakiejś wymiany wpadł mi w łapy blister ogrów i jak się okazuje - to już 3 lata temu zostały pomalowane :?

A wrzucam bo tydzień temu trafił mi się oddział wojowników Chaosu, więc zanim się za nich zabiorę może nawet dokończę pozostałe podstawki z ogrami :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Vazhyl_Okrutny
Władca Wysokiego Zamku

Re: Ogry Chaosu

Post autor: Vazhyl_Okrutny »

Ogry są uważane za jeden z ładniejszych oddziałów wyprodukowanych przez Games Workshop do gry Warmaster. Jest opinia, że armia zielonoskórych, w której są m.in. ogry jest najbardziej estetyczną armią do Warmastera. Ogry są także w liście armijnej Chaosu, potem znalazły się w Dogs of War, są także w armii Albionu. Co ciekawe, na początku były sprzedawane po 12 sztuk w blisterze, a potem - ponoć po 9 sztuk. W to do końca nie wierzę, przypuszczam natomiast, że ludzie, którzy sprzedawali po latach ogry we wtórnym obiegu, uznali, że powinno być ich po 9 sztuk tak samo jak trolli.
Ogry i trolle mam (skalne i rzeczne), pewnie za jakiś czas wrzucę fotki na forum.
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu i stąd biorą się posrane pomysły
kretus
Cierpliwy pachołek

Post autor: kretus »

Zawsze były po 12.
Ogry to praktycznie modele 15mm. Świetnie się je maluje.
Eljot
Cierpliwy pachołek

Post autor: Eljot »

demi_morgana pisze: ndz sty 08, 2023 2:46 pm Elo.

Dawno temu w ramach jakiejś wymiany wpadł mi w łapy blister ogrów i jak się okazuje - to już 3 lata temu zostały pomalowane :?

A wrzucam bo tydzień temu trafił mi się oddział wojowników Chaosu, więc zanim się za nich zabiorę może nawet dokończę pozostałe podstawki z ogrami :D
Allo,

cudne ogry. Szkoda, że tylko jedna podstawka. Maluj, maluj te drobiazgi póki wzrok masz dobry. Będziemy podziwiać :)

A co do ilości figurek to wystarczy sięgnąć do katalogów GW z dawnych lat. Ogry tam zawsze są po 4 na podstawkach :)
Awatar użytkownika
demi_morgana
Łajza z podgrodzia

Heh, może się za nich kiedyś wezmę.
Teraz non stop jakaś głupia robota mi dezorganizuje życie, od kwietnia planuję zredukować czas przebywania w biurze więc MOŻE coś drgnie na polu ogrowo-malarskim :?
Eljot
Cierpliwy pachołek

Post autor: Eljot »

To może nocne zmiany i przenośny warsztat ;)
Awatar użytkownika
demi_morgana
Łajza z podgrodzia

Nocne zmiany już ćwiczyłem - teraz na nocne zmiany będę pewnie naku#wiał swoje papiery ale może wtedy będzie szansa wyrwać kawałek dnia na malowanie zabawek :P
Awatar użytkownika
Johnny
Łajza z podgrodzia

Post autor: Johnny »

demi_morgana pisze: ndz sty 08, 2023 2:46 pm Elo.

Bardzo fajne malowanie. :) Mnie zawsze interesuje, co jakimi kolorami było robione. Zawsze warto dodać parę słów na ten temat. :)
Awatar użytkownika
demi_morgana
Łajza z podgrodzia

Tych już nie pamiętam, ale jak już (jeżeli w ogóle... :? )zabiorę się za chaosiarzy - postaram się zanotować :-)
ODPOWIEDZ