Jestem zupełnie zielony jeżeli chodzi o Blitzkrieg Commandera więc byłbym niezwykle wdzięczny gdyby ktoś pomógł mi skonstruować dwie rozpiski dla Niemców i Sowietów/Brytyjczyków/Amerykanów. Chodzi mi o takie startowe rozpiski, do nauki gry dla dwóch osób (powiedzmy bez lotnictwa). Rozumiem że standardowe bitwy rozgrywa się na 2k?
Będę wdzięczny za pomoc
blitzkrieg commander - pomoc z rozpiskami
blitzkrieg commander - pomoc z rozpiskami
Ostatnio zmieniony czw maja 11, 2023 9:34 am przez bejzkik, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Mein Panzer
Hmmm... może coś mi umknęło ale po mojemu Mein Panzer i Blitzkrieg Commander to kiedyś były dwa zupełnie różne systemy 

- Vazhyl_Okrutny
- Władca Wysokiego Zamku
Re: Mein Panzer
Obie gry są zupełnie inne, więc tytuł wątku kompletnie nie pasuje.
Ja z dawnych czasów mam podręcznik do BC, chyba I edycja - obejmował tylko II wojnę światową. Ponoć teraz jest już czwarta edycja, a w międzyczasie pojawił się Cold War Commander, a na sam koniec Future War Commander.
Pograliśmy w to chyba ze dwa lata od narodzenia się systemu - ja, Kretus, Akkon i RIP, ale szczerze mówiąc, gra nie porywa. Mechanika rozkazów taka jak w WM, podstawą jest strzelanie, do walki wręcz dochodziło sporadycznie.
Ja z dawnych czasów mam podręcznik do BC, chyba I edycja - obejmował tylko II wojnę światową. Ponoć teraz jest już czwarta edycja, a w międzyczasie pojawił się Cold War Commander, a na sam koniec Future War Commander.
Pograliśmy w to chyba ze dwa lata od narodzenia się systemu - ja, Kretus, Akkon i RIP, ale szczerze mówiąc, gra nie porywa. Mechanika rozkazów taka jak w WM, podstawą jest strzelanie, do walki wręcz dochodziło sporadycznie.
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu i stąd biorą się posrane pomysły
Re: blitzkrieg commander - pomoc z rozpiskami
Jak pamiętam - graliśmy na mniej niż 2k. Piechotę raczej olewaliśmy i tłukliśmy się czołgami. Rozpiski - wybierz fajne i dodaj punkty.